Wilo-CronoTwin-DL

Tip constructiv

Pompă cu două rotoare uscate, tip constructiv Inline, cu racord cu flanşă.

Domenii de utilizare

Pentru pompare agent termic (conform VDI 2035), apă rece şi amestecuri apă-glicol fără substanţe abrazive, în instalaţiile de încălzire, de apă rece şi sisteme de răcire.

Codul tipului
Exemplu DL 40/160‐4/2
DL Pompă cu două rotoare inline
40 Diametrul nominal DN al racordului
160 Diametru nominal rotor
4 Putere nominală a motorului P2 în kW
2 Nr. poli

 

Particularităţi/avantaje ale produsului

Life cycle costs reduse datorită randamentului crescutPompele pot fi utilizate în instalaţii de răcire şi climatizare prin evacuarea dirijată a condensului, datorită proiectării optimizate a piesei intermediare (brevetat)Protecţie crescută la coroziune datorită stratului de acoperire prin cataforezăRegim de funcţionare activ/rezervă sau funcţionare în regim de vârf (prin intermediul unui dispozitiv suplimentar extern).
Date tehnice
Indice de eficienţă minimă (MEI) ≥ 0,4
Domeniu de temperatură admis între -20 °C şi +140 °C
Alimentare electrică 3~400 V, 50 Hz (altele la cerere)
Grad de protecţie IP 55
Diametru nominal între DN 32 şi DN 200
Presiune de lucru max. 16 bar
Descriere/Construcţie

Pompă cu două rotoare, de joasă presiune, monoetajată, în construcţie inline, cuClapetă de comutareEtanşare mecanicăRacord cu flanşă cu racord de măsurare a presiunii R 1/8Grup suspendatCuplajMotor conform cu standardul IEC.

Materiale

Carcasa pompei şi piesa intermediară: Standard: EN-GJL-250Rotor hidraulic: Standard: EN-GJL-250; model special: Bronz CuSn 10Arbore: 1.4122Etanşare mecanică: AQEGG; alte etanşări mecanice, la cerere

Conţinutul livrării
Pompa

Instrucţiuni de montaj şi utilizare

Opţiuni
Variantă …-L1 cu rotor hidraulic din bronz (contra cost)

Alte tensiuni şi frecvenţe, precum şi omologare ATEX, la cerere

Accesorii
Console pentru montaj pe fundaţie
Senzori de temperatură PTC, relee de declanşare
Motoare speciale
Etanşări mecanice speciale
Sisteme de reglare SC-HVAC, CC-HVAC şi panouri de automatizare

Flanşe oarbe

Indicaţii generale – Directiva ErP (ecodesign)
Valoarea de referinţă corespunzătoare celor mai eficiente pompe de apă este MEI ≥ 0,70 Randamentul unei pompe cu disc micşorat este de obicei mai scăzut decât randamentul pompei cu disc întreg. Prin micşorarea discului, pompa este adaptată la un punct de sarcină fixat, ceea ce duce la reducerea consumului de energie. Indicele de randament minim (MEI) corespunde discului întreg.Funcţionarea acestei pompe de apă la puncte de sarcină variabile poate fi mai eficientă şi mai economică dacă este controlată, de exemplu, prin varierea vitezei de antrenare în funcţie de sarcina pompei în sistem.Informaţii privind randamentul de referinţă sunt disponibile la www.europump.org/efficiencychartsPompele cu consum de energie > 150 kW sau cu debit QBEP < 6 m3/h nu intră sub incidenţa regulamentului privind proiectarea ecologică pentru pompele de apă. Prin urmare, nu este raportată nicio valoare MEI.