MISIUNEA NOASTRĂ

Oferim cele mai noi soluții pe piață în domeniul aprovizionării și evacuării apei

Iubim ceea ce facem

Suntem alături de dumneavoastră de la început până la sfârșit, oferind consultanță gratuită, vânzare, și servicii în perioada de garanție și post-garanție prin service-ul nostru autorizat. Satisfacția dumneavoastră este prioritatea noastră.

Experți verificați în timp

Suntem cunoscuți pentru experiența și profesionalismul nostru. Echipa Axima Grup SRL este întotdeauna disponibilă pentru a răspunde rapid la cererile dumneavoastră.

DESPRE NOI

Soluții inteligente în domeniul aprovizionării și evacuării apei

Cu o istorie solidă, Axima Grup SRL a fost înființată în anul 2006 de către o echipă de specialiști cu o vastă experiență în domeniul aprovizionării și evacuării apei. De la început, viziunea noastră a fost să respectăm întotdeauna angajamentele față de clienți, punând la dispoziția lor produse și servicii de înaltă calitate.

Am privit mereu spre viitor, căutând să dezvoltăm parteneriate de durată, și astfel, Axima Grup SRL a reușit să-și consolideze poziția de lider pe piața soluțiilor de pompare în Republica Moldova. În prezent, oferim servicii complete de pompare la nivel național, punând la dispoziția clienților noștri expertiza noastră și gama variată de produse de încredere.

Informație utilă despre utilajele și accesoriile de pompare a apei

Întrebări frecvente

Ce tip de pompă de apă ar trebui să aleg pentru casa mea?

Dacă locuiți în Chișinău și sunteți în căutarea celor mai bune soluții pentru a vă asigura o alimentare eficientă cu apă în casa dvs., atunci cu siguranță vă veți interesa de pompele de apă. Într-adevăr, alegerea unei pompe de apă potrivite pentru casa dvs. poate face diferența în ceea ce privește calitatea și confortul vieții de zi cu zi. În acest articol, vă vom ghida prin factorii esențiali pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când alegeți o pompă de apă pentru casa dvs.

1. Tipurile de pompe de apă:

Există mai multe tipuri de pompe de apă disponibile pe piață, dar cele mai comune pentru uz casnic sunt:

- Pompe submersibile: Acestea sunt amplasate direct în apă și sunt ideale pentru adâncimi mai mari. Ele pot fi folosite pentru alimentarea cu apă a casei, pentru drenarea subsolurilor sau pentru irigarea grădinii.

- Pompe de suprafață: Acestea sunt montate deasupra solului și sunt potrivite pentru adâncimi mai mici ale apei subterane. Sunt ușor de întreținut și pot asigura o presiune adecvată a apei în locuința dvs.

2. Cerințele specifice ale casei dvs.:

Pentru a decide ce tip de pompă este potrivit pentru casa dvs., trebuie să luați în considerare câteva aspecte:

- Adâncimea apei subterane: Măsurați adâncimea apei subterane în zona dvs. pentru a determina dacă aveți nevoie de o pompă submersibilă sau de una de suprafață.

- Consumul de apă: Calculează consumul zilnic de apă al casei tale. Acest lucru vă va ajuta să determinați capacitatea necesară a pompei.

- Presiunea apei: Verificați presiunea apei curente în casa dvs. Dacă aveți probleme cu presiunea scăzută a apei, veți avea nevoie de o pompă care poate crește presiunea.

3. Consultați un specialist:

Înainte de a face o achiziție, este întotdeauna recomandat să consultați un specialist în sistemele de pompare. Un expert vă poate oferi sfaturi personalizate în funcție de nevoile dvs. specifice și vă poate ajuta să alegeți cea mai potrivită pompă de apă pentru casa dvs.

4. Găsiți un magazin de pompe de încredere în Chișinău:

Pentru a găsi cea mai bună pompă de apă pentru casa dvs., căutați un magazin specializat în pompe pentru casă în Chișinău. Acolo veți găsi o gamă variată de produse de calitate și consultații de specialitate pentru a vă asigura că faceți cea mai bună alegere.

În concluzie, alegerea unei pompe de apă potrivite pentru casa dvs. este un pas esențial pentru a vă asigura că veți avea întotdeauna acces la apă potabilă și pentru a vă satisface nevoile de apă ale gospodăriei dvs. Cu ajutorul unui specialist și a unui magazin de pompe de încredere din Chișinău, veți putea face o alegere informată și să vă bucurați de o alimentare eficientă cu apă în casa dvs.

Ce sunt pompele submersibile și când ar trebui să le utilizăm?

Pompele submersibile sunt dispozitive esențiale pentru a gestiona și a transporta apa sub nivelul solului sau al apei. Ele sunt concepute pentru a fi introduse complet în lichidul pe care îl pompează, de obicei într-un puț, fântână sau rezervor. Utilizarea acestor pompe poate fi benefică în mai multe situații, iar Magazinul de Pompe Chișinău este locul ideal pentru a le achiziționa pentru casa ta din Chișinău.

Ce sunt pompele submersibile și când ar trebui să le utilizăm?

Pompele submersibile sunt dispozitive electromecanice speciale care sunt proiectate pentru a funcționa sub apă sau în alte lichide. Ele sunt utilizate pentru a transfera apa din surse precum puțuri, fântâni, bazine sau rezervoare subterane. Iată câteva situații în care pompele submersibile sunt soluții eficiente:

 1. Alimentare cu apă casnică: Pompele submersibile sunt ideale pentru a furniza apă la domiciliu din puțuri sau fântâni. Ele asigură o alimentare constantă cu apă, fiind o opțiune de încredere pentru gospodăriile din Chișinău.

 2. Agricultură și irigații: Fermierii pot beneficia de pompe submersibile pentru a iriga culturile sau pentru a extrage apă din bazinele de colectare a apei de ploaie.

 3. Drenaj și evacuare: În cazul inundațiilor sau a acumulării de apă în subsoluri sau subsoluri, pompele submersibile pot fi utilizate pentru a elimina excesul de apă.

 4. Aplicații industriale: În industrie, pompele submersibile sunt folosite într-o varietate de aplicații, inclusiv în mine și în prelucrarea apei.

Magazinul de Pompe Axima, din Chișinău oferă o gamă variată de pompe submersibile de înaltă calitate, potrivite pentru toate aceste scopuri și multe altele. Indiferent dacă ai nevoie de o pompă pentru a alimenta cu apă casa ta sau pentru a gestiona alte cerințe, noi avem soluția potrivită. Cu sediul în Chișinău, suntem alegerea ta de încredere pentru achiziționarea de pompe de apă și pompe submersibile de cea mai bună calitate. Cumpără pompele de care ai nevoie acum și asigură-te că vei avea acces la apă curată și sigură în casa ta.

Cum să întrețin și să mențin în stare bună o pompă de apă?

Pompele de apă sunt componente esențiale în sistemele de alimentare cu apă și drenaj, având un rol crucial în asigurarea furnizării de apă curată și gestionarea corectă a nivelului apei. Pentru a vă asigura că pompa dvs. de apă funcționează eficient și are o durată lungă de viață, este important să acordați o atenție regulată întreținerii acesteia. Mai jos, vă vom oferi câteva sfaturi practice pentru întreținerea și menținerea în stare bună a unei pompe de apă.

1. Verificați în mod regulat pompa

Este esențial să efectuați verificări periodice pentru a vă asigura că pompa de apă funcționează corespunzător. Verificați dacă există scurgeri de apă sau zgomote neobișnuite. Dacă observați orice anomalie, investigați imediat problema și remediați-o.

2. Curățați pompa

Depunerile de sedimente sau murdărie pot afecta performanța pompei. Curățați regulat componentele pompei, cum ar fi sita de aspirație și rotorul. Asigurați-vă că toate componentele sunt curate și fără obstrucții.

3. Verificați conexiunile electrice

Dacă pompa dvs. de apă este electrică, verificați conexiunile electrice pentru a vă asigura că nu există cabluri deteriorate sau slabe contacte. O conexiune defectuoasă poate duce la întreruperi în alimentarea cu energie și poate deteriora pompa.

4. Înlocuiți piesele uzate sau defecte

Pe măsură ce pompa îmbătrânește, unele componente pot deveni uzate sau defecte. Înlocuiți orice piese care prezintă semne de uzură sau deteriorare pentru a menține eficiența pompei.

5. Monitorizați nivelul apei

Pompa de apă trebuie să aibă întotdeauna suficientă apă în rezervor pentru a funcționa corespunzător. Asigurați-vă că nivelul apei este monitorizat în mod regulat și nu permiteți ca pompa să funcționeze în uscat, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea sa.

6. Efectuați revizii periodice de întreținere profesională

Pe lângă întreținerea de bază pe care o puteți efectua singuri, este recomandabil să programați revizii periodice de întreținere efectuate de profesioniști. Aceștia pot identifica probleme ascunse și pot efectua reparații sau înlocuiri preventive.

În concluzie, întreținerea și menținerea în stare bună a unei pompe de apă implică verificări regulate, curățarea componentelor, monitorizarea nivelului apei și remedierea imediată a problemelor. Prin urmarea acestor sfaturi, puteți asigura o funcționare eficientă și o durată lungă de viață a pompei dvs. de apă. Dacă sunteți în căutarea unor pompe de apă noi, nu ezitați să cumpărați pompe pentru apă de înaltă calitate pentru a vă asigura că sistemul dvs. rămâne fiabil și funcțional.

Dacă doriți să achiziționați pompe de apă de calitate, vă invităm să explorați gama noastră variată de pompe disponibile la cele mai competitive prețuri de pe piață. Avem pompe pentru apă potrivite pentru o gamă largă de aplicații, iar echipa noastră de experți vă poate oferi sfaturi personalizate și asistență în alegerea celei mai potrivite opțiuni pentru nevoile dvs. specificie.

Ce tipuri de pompe de apă sunt potrivite pentru aplicații industriale sau comerciale?

Pompele de apă sunt componente esențiale într-o gamă variată de aplicații industriale și comerciale, contribuind la transportul și distribuția eficientă a apei. Indiferent dacă aveți nevoie de pompe pentru alimentarea cu apă într-o fabrică, pentru irigarea unui teren agricol sau pentru alte scopuri comerciale, alegerea pompei potrivite este crucială pentru succesul proiectului dvs. Așadar, ce tipuri de pompe de apă sunt potrivite pentru astfel de aplicații?

1. Pompe de Apă Industriale

Pompele de apă industriale sunt proiectate să facă față unor cerințe de operare dificile și continue din mediul industrial. Acestea pot fi utilizate în fabrici, uzine, mine și alte medii industriale pentru a transporta apă și lichide cu vâscozități diferite. Există câteva tipuri de pompe de apă industriale, dar cele mai comune includ:

 • Pompe centrifuge: Acestea sunt ideale pentru transferul apei curate sau a lichidelor cu vâscozitate scăzută. Ele oferă o eficiență bună și pot manipula volume mari de lichide.

 • Pompe cu angrenaje: Aceste pompe sunt folosite pentru lichidele cu vâscozitate mai mare, cum ar fi uleiurile și combustibilii. Sunt robuste și pot opera la presiuni ridicate.

 • Pompe submersibile: Aceste pompe sunt potrivite pentru aplicații sub nivelul apei, cum ar fi drenarea bălților sau a canalizării. Ele sunt etanșe și pot funcționa în medii cu particule solide suspendate.

2. Pompe de Apă Comerciale

Pentru aplicații comerciale, puteți alege dintr-o varietate de pompe de apă în funcție de necesitățile dvs. Unele dintre cele mai potrivite opțiuni includ:

 • Pompe cu piston: Acestea sunt excelente pentru aplicații care necesită presiuni ridicate, cum ar fi sistemele de stropire în agricultură sau sistemele de curățare sub presiune.

 • Pompe cu roată cu palete: Aceste pompe sunt eficiente în transferul apei dintr-un rezervor în altul, precum și în alimentarea cu apă în clădirile comerciale.

 • Pompe periferice: Acestea sunt potrivite pentru aplicații mici, cum ar fi alimentarea cu apă a unei locuințe sau a unei mici afaceri.

Înainte de a cumpăra o pompă de apă pentru aplicațiile dvs. industriale sau comerciale, asigurați-vă că evaluați cu atenție cerințele dvs. specifice, inclusiv debitul necesar, presiunea dorită și mediul de lucru. De asemenea, este esențial să alegeți un furnizor de încredere care să vă ofere produse de calitate și asistență tehnică adecvată.

În concluzie, există o gamă variată de pompe de apă disponibile pentru aplicații industriale și comerciale, iar alegerea potrivită depinde de necesitățile dvs. specifice. Cu o selecție corectă, veți asigura funcționarea eficientă și fiabilă a sistemului dvs. de pompare de apă. Dacă sunteți în căutarea de pompe de apă industriale de înaltă calitate, vă invităm să explorați oferta noastră diversificată. Pompele noastre pentru apă sunt concepute pentru a satisface cele mai exigente cerințe industriale și comerciale.

Cum să economisiți energie cu ajutorul unei pompe de apă eficiente?

Cu siguranță, în căutarea dumneavoastră de a economisi energie și a reduce costurile în gospodărie, ar trebui să luați în considerare utilizarea pompelor de apă moderne. Pompele de apă sunt esențiale pentru alimentarea cu apă a casei dumneavoastră, dar pot deveni surse importante de consum de energie dacă nu sunt alese și utilizate cu înțelepciune. Așadar, cum să economisiți energie cu ajutorul unei pompe de apă eficiente?

 1. Alegeți pompe de apă moderne: Primul pas pentru a economisi energie este să optați pentru pompe de apă moderne și eficiente. Acestea sunt concepute să ofere performanțe superioare și să consume mai puțină energie. Investiția inițială poate fi puțin mai mare, dar veți economisi pe termen lung datorită eficienței lor sporite.

 2. Selectați dimensiunea potrivită: Este important să alegeți o pompă de apă cu dimensiunea potrivită pentru nevoile dumneavoastră specifice. O pompă prea mare va consuma mai multă energie decât este necesar, în timp ce una prea mică va trebui să lucreze mai mult pentru a furniza apa necesară. Consultați un specialist sau un tehnician pentru a vă ajuta să determinați dimensiunea corectă.

 3. Instalați un variator de viteză: Variatoarele de viteză permit ajustarea puterii pompei în funcție de necesități. Acestea pot reduce semnificativ consumul de energie atunci când fluxul de apă nu trebuie să fie la capacitate maximă. De exemplu, în timpul nopții sau în perioadele cu consum redus de apă, puteți reduce treptat puterea pompei pentru a economisi energie.

 4. Mentenanță regulată: Asigurați-vă că efectuați mentenanța regulată a pompei de apă. Curățarea filtrelor și a conductelor și verificarea pentru eventuale scurgeri pot ajuta la menținerea eficienței acesteia. O pompă bine întreținută va necesita mai puțină energie pentru a funcționa corect.

 5. Izolați conductele de apă caldă: Dacă aveți o pompă de apă care alimentează cu apă caldă, izolarea conductelor de apă poate reduce pierderile de căldură și, astfel, necesitatea de a încălzi apa suplimentar. Aceasta este o modalitate suplimentară de a economisi energie în casa dumneavoastră.

 6. Monitorizați consumul de apă: Fiți atenți la modul în care utilizați apa și încercați să o gestionați eficient. Reducerea consumului de apă va reduce și necesitatea de a pompa mai multă apă, ceea ce duce la economii de energie.

În concluzie, economisirea energiei cu ajutorul unei pompe de apă eficiente presupune alegerea corectă a echipamentului, dimensionarea corespunzătoare, utilizarea variatoarelor de viteză, menținerea regulată și gestionarea eficientă a consumului de apă. Investiția inițială și eforturile de mentenanță vor aduce beneficii semnificative pe termen lung în ceea ce privește economisirea energiei și a costurilor în gospodăria dumneavoastră. Dacă sunteți în căutarea unor pompe de apă moderne, vă recomandăm să explorați opțiunile disponibile pentru a găsi cea mai eficientă soluție pentru casa dumneavoastră.

Ce diferență face alegerea unui producător de încredere pentru pompele de apă?

În căutarea celor mai potrivite pompe de apă pentru casa ta, este esențial să iei în considerare mai multe aspecte. Unul dintre cele mai importante criterii este alegerea unui producător de încredere. Dar ce diferență face acest lucru? În acest articol, vom explora importanța de a cumpăra pompe de apă moderne și de încredere pentru casa ta, și cum poți lua decizia potrivită pentru nevoile tale.

 1. Fiabilitatea și Performanța de Top

Atunci când alegi pompe de apă moderne pentru casa ta, fiabilitatea este esențială. Un producător de încredere investește în tehnologie de vârf și cercetare pentru a asigura performanța maximă a produselor sale. Aceasta înseamnă că pompele de apă oferite de un producător de încredere vor funcționa optim și vor face față cu brio cerințelor tale.

 1. Eficiență Energetică și Economii aferente

Un producător de încredere pune accent pe eficiența energetică a produselor sale. Pompele de apă moderne de la astfel de producători sunt proiectate pentru a economisi energie și, implicit, pentru a reduce costurile de operare. Alegând astfel de pompe, vei observa o scădere semnificativă a facturilor de utilități, ceea ce este benefic pentru bugetul familiei tale.

 1. Service și Asistență Tehnică de Calitate

Atunci când cumperi pompe de apă pentru casa ta, este important să ții cont de serviciile post-vânzare. Producătorii de încredere oferă adesea servicii de asistență tehnică de calitate, astfel încât să poți obține ajutor și sfaturi în caz de probleme. Această asistență îți poate salva timp și bani în viitor.

 1. Durabilitate și Garanție

Pompele de apă moderne de la producătorii de încredere sunt construite pentru a rezista în timp. Acești producători au încredere în calitatea produselor lor și oferă adesea garanții extinse pentru pompele lor. Alegând un producător de încredere, poți fi sigur că investiția ta va fi protejată pe termen lung.

 1. Inovație și Adaptabilitate

Un producător de încredere este mereu în căutarea inovațiilor și se adaptează la schimbările tehnologice și necesitățile pieței. Acest lucru înseamnă că vei avea acces la cele mai moderne și avansate pompe de apă disponibile pe piață.

În concluzie, alegerea unui producător de încredere pentru pompele de apă moderne pentru casa ta face o diferență semnificativă. Această alegere te asigură de fiabilitate, performanță de top, eficiență energetică, servicii de asistență tehnică, durabilitate și inovație. Investiția ta merită să fie protejată, iar un producător de încredere poate oferi exact acest lucru. Așadar, când cauți pompe de apă, nu uita să cauți un producător de încredere pentru a te asigura că obții cele mai bune produse pentru casa ta.